Oude munten

Oude munten

Naast zeldzame munten zijn er ook oude munten. Dit zijn bijvoorbeeld geen recentelijke herdenkingsmunten, maar munten die al honderden jaren oud zijn. Ze zijn nog te jong om zeldzaam genoemd te worden, of hebben bijvoorbeeld een te grote oplage om zeldzaam genoemd te mogen worden. Desalniettemin zijn het verzamelobjecten die een verzamelaar zeker in zijn collectie wil hebben. Soms is dat vanwege de geschiedenis, maar het kan ook gaan om internationale oudere munten. De keuze is geheel aan jou.

Nerfertiti

Momenteel bevat de collectie een oude Egyptische Nerfertiti munt. Een munt waarop de koningin van de achttiende dynastie in Egypte te zien is aan de voorkant. Deze munt is al meer dan 3000 jaar oud, en bevindt zich in bijzonder goede staat. Dit is een voorbeeld van een munt die je als verzamelaar graag wil toevoegen, maar tegelijkertijd zou dit ook een prachtig geschenk zijn om te geven aan uw partner. Oude munten zijn meer dan een verzamelobject tegenwoordig en lenen zich hier uiterst goed voor.

egyptische munt

Verhalende geschiedenis

Wat oude munten zo interessant maakt is dat ze al een verhaal met zich meebrengen. De munt heeft al een hele reis meegemaakt voordat hij bij jou is belandt. Waar is hij langs geweest? Welke handen hebben hem aangeraakt? In welke tijd werd deze munt gemaakt? Een stukje geschiedenis vast kunnen houden is een bijzonder gevoel. En het voorbeeld over de Nerfertiti-munt is een van de vele producten die je kunt kopen via deze website.

Oude munten vertellen dus elk hun eigen verhaal. Sommige met een nationaal karakter, de ander met een internationaal karakter, maar wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze allemaal oude munten zijn. Een toegankelijke optie voor de muntverzamelaar, waarbij je een unieke munt hebt en niet de hoofdprijs betaalt. Hou dus de website en binnenkort ook sociale media in de gaten om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwe producten die worden toegevoegd aan de collectie, zodat je altijd op tijd erbij bent en je slag kan slaan voor het te laat is.